OPENART

Betűleves / Szombathely, Csónakázó-tó 2016.

A Westwerk Művészeti Alkotóműhely Kulturális Egyesület 2016. szeptember 24-én rendezte meg első közös bemutatkozó kiállítását OPENART címmel a szombathelyi Csónakázó-tónál. Az első megjelenés témájának és módjának megtervezése 2015. szeptemberében kezdődött. Az installálás reggeltől kora délutánig zajlott a helyszínen. A szabadtéri eseményen több installáció került bemutatásra, ami a tagok közös és egyéni munkájaként készült.

Fotó: ©Bakucz András 2016.


PROCESS IVANOV

Weöres Sándor Színház, Előcsarnok 2017.
A WESTWERK Egyesület performansza

“…gyere, vágjunk neki. Gázolunk kristályszőnyegen. Nem, persze hogy nem hó. Nemi is tengeri homok. Liszt. Puha, fehér liszt. Élet. Kenyér. Orosz vidék, magyar vidék. Lehúz, altat, befed. Csehov. Ivanov.”

Ölbei Lívia: Process Ivanov (A teljes írás elolvasható itt.)

Grafika: Kassai Ferenc
Fotó: Dénes Nóra


GREEN

Szombathely, Fő tér 2017.
A WESTWERK Egyesület szabadtéri, interaktív intstallációja

A Westwerk Egyesület egy interaktív munkával kapcsolódott be a Távhő, “Zöldülj velünk!” című rendezvénysorozatba, melyben faaprítékkal töltött, hőtükörfóliát idéző ezüstszínű párnákból szóló madárhangokat lehetett megszólaltatni a weboldalunkra feltöltött hangminták alapján.

Fotó: ©Bakucz András 2017.


BRICOLAGE

Szombathely, a Bartók Terem – Rákóczi Ferenc utca 2017.
A WESTWERK Egyesület szabadtéri, interaktív installációja

A Westwerk Művészeti Alkotóműhely Kulturális Egyesület 2017. 11. 11-én bemutatta a Bricolage címmel készült szabadtéri zajkeltő szerkezetét. A szerkezet létrehozásában közreműködőtt: Bloch Gábor formatervező művész.
Az eseményt megnyitotta: Szilárdi Béla képzőművész

​”A mostani akciónak címe bricolage, kezdjük azzal, mit jelent ez a szó. Eredetileg az antropológiában használatos, olyan eszközöket jelent, amelyek segítségével az ember elméje reagál az őt körülvevő világra. Claude Lévi-Strauss, aki ezt a szót először használta, hozzáteszi: Amikor a zabolátlan gondolkodás rendet teremt, dolgozz azzal, ami a kezed ügyébe kerül. (mert csak ezzel rendelkezel). Az itt szereplő művészek kezében az anyag formálódni kezdett, alakot öltött – kár, hogy ebben a folyamatban mi nem vehettünk részt – az alak közben változott, és végül hangot adott. Innentől kezdve már mi is be leszünk vonva a történésbe. Mondhatnám játékba. Mondhatnám zenélésbe, mert a zörej nem más, mint határozatlan hangmagasságú, szabálytalan rezgésekből származó hang. Egy modern zenei irányzat, a konkrét zene teljesen zörejekből építkezik.”

Szilárdi Béla (Részlet a megnyitó szövegből)

Fotó: ©Bakucz András 2018.